Recept & Tips

Kardemummadeg

Här har vi samlat lite recept och tips för er bakning. 

Skicka gärna in era recept och bilder till Info@degkorven.se när ni bakat med degen så kan vi inspireras av varandra. 

Tips för saftiga bullar

  • Om du kan ställ fram dina ingredienser en stund innan så de blir rumstempererade.

  • Se till att ha i rikligt med smör för att de ska bli riktigt saftiga, men smält inte smöret! Mer vätska betyder mer mjöl. 

  • Blanda ner mjölet i omgångar. Bullarna blir oftast inte lika saftiga och luftiga när man har i för mycket mjöl. Sikta gärna på att ha en mer kladdig deg.

  • Någon gång under tiden du blandar ner mjölet kan du även tillsätta saltet, man vill gärna att jästen och saltet inte blandas direkt med varandra. 

  • Uttrycket "maten smakar som att den är gjord på kärlek" känner nog många till. I detta fall så handlar det om att se till att knåda degen länge för att skapa hållbara glutentrådar. Sedan ska man låta jäsningen ta sin tid, inget blir bra när man stressar. 

  • Ett extra tips är att använda sig av sockerlag för att "låsa" inne saftigheten i bullarna. Du penslar enkelt på en blandning av vatten och socker på bullarna efter de varit inne i ugnen. 


Tips på olika fyllningar till bullarna

  • Kanel, smör & strösocker/farinsocker

  • Vaniljsocker, smör & strösocker

  • Kardemumma, vaniljsocker, salt, smör & strösocker

  • Äpple, mandelmassa, kanel, vaniljsocker & smör

  • Kakao, strösocker, farinsocker & smör

  • Mandelmassa, vaniljsocker, smör & strösocker

  • Ljus sirap, smör, strösocker, florsocker & majsstärkelse

  • Hackade nötter, kanel, strösocker & smör

  • Nutella & smör

  • Hallonsylt/Jordgubbssylt & vaniljkräm

  • Kokosflingor & Vaniljsocker

  • Pepparkakskrydda, smör & strösocker

  • Hasselnötsmjöl, muscovadosocker, salt, vaniljsocker & smör, täckta med kola

  • Blåbär, vaniljkräm & mandelmassa

  • Svarta/Röda vinbär, smör & strösocker

  • Hallon, karameliserad mjölk, kanel, flingsalt, strösocker & smör


Äppelfoccacia

Man kan göra mer av vår deg än bara bullar, varför inte testa göra en äppelfoccacia? 

1. Sätt ugnen på 225°. 
2. Kavla ut degen och lägg degen på en smörad långpanna. 
3. Låt degen jäsa 1-3h. 
4. Skala äpplen och skär de i mindre bitar.
5. Lägg äpplena i en skål med kanel och socker och vänd runt dem tills de blir täckta. 
6. När degen jäst klart, stoppa ner äppelbitarna med jämna mellanrum i degen. 
7. Ta rumstempererat smör och sprid ut klickar med jämna mellanrum över degen. 
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. 


Kontakta Oss

Vi är här för att hjälpa dig! Kontakta oss via telefon eller e-post för att ställa frågor.

Vintervägen 7A, 135 40 Tyresö

08-710 00 00

Info@degkorven.se

Mån-tors: 08.00-16.30, Fre: 08.00-14.00, Lör-sön: Stängt