Recept & Tips

Kardemummadeg

Här har vi samlat lite recept och tips för er bakning. 

Skicka gärna in era recept och bilder till Info@degkorven.se när ni bakat med degen så kan vi inspireras av varandra. 

Tips för saftiga bullar

  • Om du kan ställ fram dina ingredienser en stund innan så de blir rums tempererade.

  • Se till att ha rikligt med smör för att de ska bli riktigt saftiga, men smält inte smöret! Mer vätska betyder mer mjöl. Bre ut det rums tempererat. 

  • Uttrycket "maten smakar som att den är gjord på kärlek" känner nog många till. I detta fall så ska man låta jäsningen ta sin tid, inget blir bra när man stressar. 

  • Ett extra tips är att använda sig av sockerlag för att "låsa" inne saftigheten i bullarna. Du penslar enkelt på en blandning av vatten och socker på bullarna efter de varit inne i ugnen. 


Tips på olika fyllningar till bullarna

  • Kanel, smör & strösocker/farinsocker

  • Vaniljsocker, smör & strösocker

  • Kardemumma, vaniljsocker, salt, smör & strösocker

  • Äpple, mandelmassa, kanel, vaniljsocker & smör

  • Kakao, strösocker, farinsocker & smör

  • Mandelmassa, vaniljsocker, smör & strösocker

  • Ljus sirap, smör, strösocker, florsocker & majsstärkelse

  • Hackade nötter, kanel, strösocker & smör

  • Nutella & smör

  • Hallonsylt/Jordgubbssylt & vaniljkräm

  • Kokosflingor & Vaniljsocker

  • Pepparkakskrydda, smör & strösocker

  • Hasselnötsmjöl, muscovadosocker, salt, vaniljsocker & smör, täckta med kola

  • Blåbär, vaniljkräm & mandelmassa

  • Svarta/Röda vinbär, smör & strösocker

  • Hallon, karameliserad mjölk, kanel, flingsalt, strösocker & smör


Äppelfoccacia

Man kan göra mer av vår deg än bara bullar, varför inte testa göra en äppelfoccacia? 

1. Sätt ugnen på 225°. 
2. Kavla ut degen och lägg degen på en smörad långpanna. 
3. Låt degen jäsa 1-3h. 
4. Skala äpplen och skär de i mindre bitar.
5. Lägg äpplena i en skål med kanel och socker och vänd runt dem tills de blir täckta. 
6. När degen jäst klart, stoppa ner äppelbitarna med jämna mellanrum i degen. 
7. Ta rumstempererat smör och sprid ut klickar med jämna mellanrum över degen. 
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. 


Kontakta Oss

Vi är här för att hjälpa dig! Kontakta oss via telefon eller e-post för att ställa frågor.

Vintervägen 7A, 135 40 Tyresö

08-710 00 00

Info@degkorven.se

Mån-tors: 08.00-16.30, Fre: 08.00-14.00, Lör-sön: Stängt