
Tips för saftiga bullar
Om du kan ställ fram dina ingredienser en stund innan så de blir rumstempererade.
Se till att ha i rikligt med smör för att de ska bli riktigt saftiga, men smält inte smöret! Mer vätska betyder mer mjöl.
Blanda ner mjölet i omgångar. Bullarna blir oftast inte lika saftiga och luftiga när man har i för mycket mjöl. Sikta gärna på att ha en mer kladdig deg.
Någon gång under tiden du blandar ner mjölet kan du även tillsätta saltet, man vill gärna att jästen och saltet inte blandas direkt med varandra.
Uttrycket "maten smakar som att den är gjord på kärlek" känner nog många till. I detta fall så handlar det om att se till att knåda degen länge för att skapa hållbara glutentrådar. Sedan ska man låta jäsningen ta sin tid, inget blir bra när man stressar.
Ett extra tips är att använda sig av sockerlag för att "låsa" inne saftigheten i bullarna. Du penslar enkelt på en blandning av vatten och socker på bullarna efter de varit inne i ugnen.